Een lieve klap voor je kop luisterboek

Ingesproken door Jan Geurtz

Jan Geurtz audiobooks
Een lieve klap voor je kop audiobook
9 e luisterboek

Een lieve klap voor je kop

Over liefde, verlangen en verlies als spirituele oefening

Dit is de tekst op de omslag van het boek:

In elk mensenleven komen heftige gebeurtenissen voor: fijne – zoals  een wederzijdse verliefdheid of de geboorte van een kind – en pijnlijke, zoals het einde van een relatie, een burn-out, een ziekte of de naderende dood. Meestal verstoren deze gebeurtenissen onze innerlijke rust (als we die al hadden) en belemmeren ze onze spirituele ontwikkeling (als we daar al mee bezig waren).
Jan Geurtz laat zien dat ingrijpende gebeurtenissen ook benut kunnen worden voor een versnelde groei van spiritueel bewustzijn. Je kunt ze leren herkennen als ‘een lieve klap voor je kop’ die je doet beseffen
wie en wat je werkelijk bent, achter je aangeleerde zelfbeeld, je ego. Dit leidt uiteindelijk tot de realisatie dat ons lijden in werkelijkheid niet-herkende liefde is die wacht om toegelaten te worden.

Op openhartige en humorvolle wijze deelt Jan Geurtz zijn eigen ervaringen, zowel de mooie als de pijnlijke, in korte contemplatieve teksten.

Met muzikale omlijsting:

Ik heb deze keer veel tijd gestoken in het opnemen van geschikte muziek bij deze teksten en contemplaties. Ik gebruik daarbij het programma Cubase, de Roli Seaboard en een digitaal keyboard met pianoklavier.

Beluister hier hoofdstuk 1

1. Over de bijzondere relatie tussen verliefdheid en 'goddelijke' liefde