Reacties op mijn luisterboeken

Reacties op luisterboeken Jan Geurtz

 

Vrij van gedachten luisterboek van Jan GeurtzHallo Jan,
Het moet me even van het hart! Met volle teugen geniet ik van je luisterboek "Verslaafd aan gedachten".
Je heldere en opgewekte uitleg sijpelt druppel voor druppel binnen als een zachte regenbui.
Dank je wel,
catherine

 

 


Luisterboek ingesproken door Jan Geurtz, Verslaafd aan liefdeGoedemorgen meneer Geurtz,
Een tijdje geleden heb ik uw luisterboek 'Verslaafd aan liefde' op aanraden van twee vrienden aangeschaft. Ik wilde alleen maar even zeggen dat ik nog nooit zo'n wijze les heb geleerd als datgene wat u uitlegt in het boek. Ik ben nu 3 jaar vrijgezel en heb sinds 3 maanden een fijne date ervaring gehad met iemand. Mijn jeugd heeft veel slechte hechting met dierbaren gekend waardoor ik een aantal angsten heb ontwikkeld. Sinds ik uw methode toepas lukt het me om bij mezelf te blijven, mijn eigen angsten te herkennen en me minder afhankelijk te voelen naar de ander en de afhankelijkheid van anderen te kunnen plaatsen. Het is een bevrijding, zeker in deze bijzondere tijd.
Het is eigenlijk niet belangrijk wat de uitkomst van deze date ervaring is, maar er is heel veel wederzijds respect en liefde tussen ons en ik voel me erg goed en stabiel. Daarnaast merk ik dat in gesprekken met mijn vrienden ook zij erg geholpen zijn met uw kennis. Ik hoop dat goed met u gaat rondom de Corona toestand.
Ontzettend bedankt.
Een warme groet,
Suzy


Hoi Jan,
Ik ben met veel plezier naar je audioboeken aan het luisteren. Vooral het gemoedelijke van hoe je ze hebt opgenomen maakt de ervaring nog beter. Op dit moment luister ik naar Vrij van Gedachten. Een leuke combinatie van theorie en je ervaringen in Lerab Ling. Ik moet erg lachen om hoe je je daar doorheen hebt gemanoeuvreerd. Ik lees je boeken trouwens als actief/overtuigd Christen, en zie vele parallellen. Ik denk overigens dat veel Christenen ook met wat meer verlichting kunnen doen. Dank voor het delen van je ontdekkingen en ervaringen.
Groeten uit Engeland,
Hugo


Nadat ik het boek had gelezen heb ik ook het luisterboek ‘Verslaafd aan denken’ aangeschaft. Het leek me makkelijk om naar de vele contemplaties in het boek te kunnen luisteren. En dat is het ook. Waar het boek over gaat is echter niet altijd even makkelijk, maar gelukkig is er Jan die het met zijn gebruikelijk sappig taaltje vertaald naar een verstaanbaar Nederlands. Het bracht me echter ook op het idee om met een aantal mensen samen te luisteren naar de verschillende hoofdstukken. Ik ben dus op zoek naar mensen die zich hierin kunnen vinden. De bedoeling is om gedurende een aantal weken (reken op 21 gezien zoveel hoofdstukken) naar een van de hoofdstukken te luisteren waarna een bespreking over de stof op gang kan worden gezet. In eerste instantie wil ik dit bij mij thuis in Veenendaal organiseren. Vind je dit interessant stuur dan een mail naar cerusoveenendaal@gmail.com en ik stuur je verdere informatie. Hartegroet. Annemie.


Dag Jan,
Heb net je luisterboek Verslaafd aan denken gedownload, wat een werk en geweldig dat je dat ook hebt opgenomen. Dank daarvoor! Ik vind dit je meest fundamentele en verdiepende boek, het is mijn favoriet, ik lees en herlees het boek regelmatig, het was mijn ingang naar Dzogchen beoefening en ook later naar jouw jaartrainingen op de Veluwe. Mijn beoefening gaat door. Omdat ik voor mijn werk veel in de auto zit is het heerlijk en inspirerend naar jouw rustig vertellende stem te luisteren, al is dit geen ‘gemakkelijk’ Luisterboek. Luisteren is iets heel anders dan lezen. Maar bijzonder dat het zo ook werkt, luisterend, af en toe ervaar ik tijdens het rijden de helderheid en openheid die ik ook tijdens het lezen van je boek kon voelen. Nogmaals dank,
Hoop dat het goed met je gaat,
Hartelijke groet,
Sonja


Lieve, lieve Jan!
Inmiddels heb ik jouw boek ‘vrij van gedachten’ uit. En ook weer niet, want ik ben een aantal hoofdstukken aan het her-beluisteren. Je ontroert me en vervoert me, schudt me soms uit mijn comfort zone (oftewel: angstvallig proberen te controleren wat me lief is en waarvan ik denk dat het me rust geeft) en laat me vervolgens stukjes vliegen (nooit geweten dat ik dat kon!).
Ik heb het volgende bericht zojuist aan mijn moeder en zussen gestuurd en voelde ineens dat ik het ook met jou wil delen:

Ik heb onlangs het luisterboek ‘vrij van gedachten’ gedownload van Jan Geurtz (via zijn eigen site). Eerst nog wat met hem heen en weer gemaild omdat er iets mis ging. Vervolgens de eerste hoofdstukken wat geïrriteerd en ongeduldig beluisterd (irritant lange muziekjes in t begin doorgespoeld en zijn niet zo professionele opnames veroordeeld). En toen ineens begonnen zijn boodschappen tot me door te dringen. Soms verbaasd, af en toe verbijsterd, soms vervoerd en ontroerd en op een gegeven moment liepen zelfs de tranen over mijn wangen. Ik ben inmiddels dol op zijn verhalen, zijn stem, boodschappen én muziekjes! Door de muziekjes kunnen de verhalen nog even door resoneren. Ik luister hem onderweg in de auto, soms als pauze, laatst in een park in Turijn of eentje voor het slapen gaan. Ik wil m jullie wel sturen met wetransfer maar vind eigenlijk dat je t ALS JE WILT het luisterboek gewoon bij hem moet downloaden (7 euro meen ik). Er zitten me een partij eye openers in!!! Soms was ik in een klap totaal ontspannen en angstloos en verbaasd over hoe ik mijn hele leven onder een soort dik tapijt van angst, schuldgevoel en wantrouwen heb geleefd. Een heerlijk vrij gevoel met heel veel extra ruimte en zuurstof of zo. En eerlijk is eerlijk, soms is t tapijt weer enorm aanwezig, maar er is iets aan het veranderen, zo voelt het...
Dus...dikke tip!!! En een fijne stem om mee in slaap te vallen mam! 😊❤️
Gemma

 


Hai Jan,
Bij deze stuur ik je een berichtje dat ik weer heb genoten van je luisterboek, ditmaal "vrij van gedachten”. Ik heb al je boeken op papier en ook digitaal maar ik moet je bekennen dat ik er daar maar 1 van gelezen heb. De luister boeken zijn voor mij echt het middel, heerlijk dat je ze ook zelf voorleest al moet ik zeggen dat het net lijkt alsof je me persoonlijk toespreekt zonder papier en ter plekke gecreëerd, wat een genot!
met dank, ralph


Hallo Jan,
Je luisterboek 'Verslaafd aan liefde' was net uit toen ik het direct heb gekocht en gedownload. Ik had zowat alles van jou gelezen, behalve 'Verslaafd aan Liefde'. Eigenlijk was dat wel een goed idee, want jouw luisterboek heeft een heel groot voordeel... het neemt je mee op een reis door de wereld van de misverstanden op een wijze die telkens diepere lagen weet aan te boren.
Inmiddels heb ik het luisterboek zo'n 12 keer beluisterd van begin tot einde.
Iedere keer ontdek ik daarbij nieuwe lagen van betekenis, die blijken aan te sluiten bij wat er op dit moment in mijn leven gebeurt. De drie meditaties die onderdeel zijn van het boek zijn daarbij vanaf het begin een grote steun geweest. Voor mij persoonlijk ook het juiste zetje om daadwerkelijk het oefenen onderdeel van mijn dagelijkse rituelen te maken.
Met hartelijke groet,
Huub


Het luisterboek verslaafd aan liefde van jan geurtzBeste Jan,
Het voelt voor mij alsof ik u al een beetje ken. Ik ben uw luisterboek Verslaafd aan liefde aan het luisteren en daarin vertelt u ook stukjes over uzelf, dat is heel leuk om te horen. U praat als een sprookjes verteller, heel prettig om naar te luisteren en ondanks dat de stof (zeker in de eerste 9 hoofdstukken) soms best lastig is om te begrijpen doet uw stem en de afwisseling van citaten naar muziek naar een verhaal over eigen ervaring naar de inhoud van het boek me steeds geboeid houden.
Ik ben zo blij dat ik dit boek heb ontdekt en heb heel veel zin om nog veel meer te gaan lezen/luisteren/leren en oefenen. Heeft u de ambitie om nog meer boeken in te gaan spreken? Ik zou heel graag Het einde van de opvoeding ook als luisterboek willen kopen.
Bedankt voor het schrijven van uw boeken en het willen overbrengen van uw kennis.
Met vriendelijke groet,
Anouk


Het luisterboek verslaafd aan liefde van jan geurtzHallo Jan,
Ontzettend bedankt voor het maken van je luisterboek. Ik had het boek al gelezen maar soms begrijp ik het niet goed. Met je luisterboek vind ik het veel begrijpelijker en prettiger opnemen en iedere avond luister ik ’n hoofdstuk. Je hebt me ontzettend hiermee geholpen en ik kan mijn kinderen hier weer mee helpen door ze te verwijzen naar je boeken.
Het zou geweldig zijn als je nieuwste boek ook als luisterboek verkrijgbaar zou zijn en natuurlijk ook “De verslaving voorbij”. Eigenlijk al je boeken komt het op neer!!!! Nogmaals dank! En ik ga nu eerst je boek “Over liefde en loslaten” en de kaarten bestellen.
Yvonne


Het luisterboek verslaafd aan liefde van jan geurtzBeste Jan,
Nadat ik afgelopen zomer Verslaafd aan liefde had gelezen, heb ik me aangemeld voor de meditatie-jaarcursus. Afgelopen zaterdag was weer een inspirerende en leerzame dag. Gisteren, zondag, heb ik je luisterboek besteld en ben meteen begonnen dit te luisteren. Het komt nu allemaal veel beter en makkelijker binnen, waardoor ik niet meer wil stoppen met luisteren. Je kunt haast zeggen: ik ben verslaafd aan je luisterboek😊.
Ik wil je dit gewoon even laten weten; ben erg blij met de steun die ik door jouw training en boeken krijg.
Hartelijke groet,
Astrid


Het luisterboek verslaafd aan liefde van jan geurtzHoi Jan!
Ik had je stem al eens eerder gehoord, ik meen bij een podcast van een radioprogramma, en ik wist al dat dat goed zat. Ook hou ik van luisterboeken, gesproken door de auteur zelf, er zijn er die dit echt goed doen. Sommige auteurs hebben een echt goed verhaal maar kunnen dit helaas niet goed vertellen met hun eigen stem, dat voelt altijd een beetje ontnuchterend als ik daar dan achter kom. Net alsof het boek met het verhaal dan ineens minder waarde krijgt…
Niets van dit alles ervaar ik nu bij het luisteren van jouw luisterboek. Wauw Jan. De vrije stijl die je hanteert, met eigen intro’s en outro’s, je heerlijke soms amusante stem en pure waarachtige intonaties, gewoonweg waanzinnig fijn! Ik kan niet wachten tot je –wellicht- al je boeken in deze vorm uit zal brengen. Dit is zo ontzettend PLUS 100 t.o.v. alleen het geschreven woord! En dan vergeet ik nog te melden dat de inhoud, de kern van waar het allemaal om draait, zo’n waardevolle informatie geeft, inspirerend is, dat het eigenlijk verplichte kost zou moeten zijn en onderwezen zou moeten worden op elke basisschool/middelbare/hogere (wellicht in aangepast vorm ;-))
Dank Jan! Heel veel succes met je goede werk!
Groet,
Sander


Het luisterboek verslaafd aan liefde van jan geurtzDag Jan,

Het voelt voor mij van grote waarde je ingesproken boek: Verslaafd aan Liefde met prachtige muziek. Het roept prettige herinneringen bij me op zoals vroeger met zijn allen luisteren naar het hoorspel op de radio op zaterdagavond. Waarschijnlijk ook omdat jij het zelf ingesproken heb, het jouw woorden zijn en jouw stem nu is die ze uitspreekt, mag het zoveel meer binnenkomen en aanraken als toen ik het boek zelf las. Ik vind het een groot cadeau aan ons allen die graag je boeken lezen en nu ook graag beluisteren.
Heel erg dank je wel.
Met vriendelijke groet,
Cornelia


Het luisterboek verslaafd aan liefde van jan geurtzHoi Jan,

Ik heb vandaag je Verslaafd aan liefde luisterboek besteld. Destijds was het lezen van dit boek een enorme eye opener en nog steeds is het (samen met de 'kracht van kwetsbaarheid') mijn meest uitgeleende en aangeraden boek. Wat fijn dat je dit boek zelf hebt ingesproken en extra persoonlijk hebt gemaakt met muziek, meditaties en de toelichting. En dat alles voor een zeer schappelijk bedrag.

Ik luister graag naar je. Door jouw begrijpelijke en toegankelijke manier van uitleggen beklinken dingen sneller bij mij. Dat vind ik momenteel heel fijn in de jaarcursus en vanaf vandaag kan ik in de tussenliggende weken ook luisteren naar jouw woorden over zelfacceptatie. Ik ben je super dankbaar voor het delen van jouw ervaring, kennis en inzichten!
Groet,
Janneke


Het luisterboek verslaafd aan liefde van jan geurtzBeste Jan,

Ik heb gister je boek gedownload. Dank je wel! Je boek heb ik al 2x gelezen maar het kan geen kwaad om je boek nogmaals te luisteren. Ik hoor andere dingen dan dat ik las. Je hebt een prettige stem om naar te luisteren en hoorbaar plezier (nou ja dat is wat ik er van maak…) in wat je te vertellen hebt. Erg prettig om naar te luisteren.
Dank je wel.
Groet en fijne dag!

Jitske


Het luisterboek verslaafd aan liefde van jan geurtzHoi Jan,

ik heb het luisterboek meteen gekocht, en het is werkelijk geweldig! Ik ben auditief ingesteld en er dus heel erg blij mee. Het boek had ik al gelezen, maar door jouw intonatie, samen met mijn eigen nieuwe verworven inzichten, landt het nu nóg beter.  De stoomcursus Dzochenmeditatie is ook een waardevolle aanvulling, want ik begrijp nu beter wat de bedoeling is.

Vanmorgen hoofdstuk vijf in de auto geluisterd en gedurende de dag kom ik interessante patronen tegen. Erg leerzaam en ik kan niet wachten tot je de rest van je collectie ook uit gaat geven als luisterboek. Bedankt ook dat je er geen commerciële prijs aan hangt, waardoor het bedrag voor iedereen haalbaar is.

Sabrina


Het luisterboek verslaafd aan liefde van jan geurtzHa Jan,

Ik luister met veel plezier naar je nieuwe luisterboek! Ik vind het heel prettig om het op deze manier tot mij te nemen. Blij dat je het gedaan hebt. Hoor zo weer andere dingen, dan wanneer ik het lees. En de extra’s vind ik heel leuk! Dank dus!

Eveline

 

 


 .

Reeds verschenen luisterboeken