Meditatiekaarten 'Over liefde en loslaten'

bamboe tak

Deze meditatiekaartjes horen bij mijn boek “Over liefde en loslaten”, maar je kunt ze ook los daarvan gebruiken. Dat doe je vooral als je bekneld zit in zelf-afwijzing of een andere pijnlijke emotie zoals eenzaamheid, jaloezie, frustratie, slachtofferschap en verwijt. Als je al enige ervaring hebt met meditatie en spiritualiteit dan ken je vast een aantal methoden om met zo'n beknelling te dealen, zoals het omhelzen van het innerlijke kind, het opgeven van je verzet, het contact maken met je liefdevolle hart, het rusten in oordeelvrij gewaarzijn, je ademhaling volgen, bodyscan doen, mantra's zingen of boeddha's visualiseren. En dan heb je vast ook wel gemerkt dat als je met serieuze problemen aan het worstelen bent, al die prachtige methodes gewoon niet werken. Dan kunnen deze kaartjes uitkomst brengen.

Wanneer je bekneld zit in een pijnlijke emotie, en het lukt niet om jezelf er uit te bevrijden met spirituele methoden, neem dan een ogenblikje de tijd om te beseffen dat je met je denkende geest je ellende niet kunt beëindigen omdat die juist door het denken is veroorzaakt. Je probeert je geloof in je eigen pijnlijke gedachten te bestrijden met je geloof in de spirituele methode, en dat werkt dus niet. Laat dat tot je doordringen en geef je verzet tegen de pijnlijke emotie op. Trek vervolgens ongezien een kaart uit het stapeltje. Laat je verrassen door een lieve, dwaze, of diepzinnige spirituele gedachte. Probeer er niet over door te denken maar luister in stilte naar de weerklank ervan in je geest en in je hart. Het kan dan ineens gebeuren dat de pijnlijke emotie oplost in de ruimte van de natuurlijke staat van Zijn.

Als je de kaartjes beter wilt begrijpen en het effect ervan vergroten, lees dan het bijbehorende boek “Over liefde en loslaten, de levenscrisis als spirituele doorbraak”. Het boek laat zien hoe je zo’n pijnlijke periode in je leven kunt veranderen van een blokkade naar een doorbraak in je spirituele ontwikkeling, een directe toegang tot je natuurlijke staat van Zijn. Ik wens je veel liefde en inspiratie met deze kaarten!