Reacties op boek "Bevrijd door liefde"

Beste Jan Geurtz,
ik vind je boek "Bevrijd door Liefde" een diamant. Dat wil ik je graag vertellen.
Een Meester in Liefde, zo ervaar ik jou via dit boek. Je "Liefde's verklaring" aan het eind heeft me ontroerd, de rest van het boek heeft me vaak doen glimlachen tot grinniken. Het lijkt wel alsof jij mijn hele pad naar en in Liefde hebt weten destilleren in een prachtige publicatie. Briljant vind ik het: in zijn eenvoud, zijn helderheid, zijn nederigheid en zijn waarheid. Waarheid is altijd zacht als dons, jouw boek doet dat gegeven alle eer aan. Ik herken mezelf als LiefdesKrijger in de dubbele betekenis van het woord. Ik ervaar jouw boek als een ode aan de Krijger in mezelf.
Het heeft me tevens geïnspireerd. En bovendien ervaar ik het als een boek dat door iedereen kan worden gelezen. Wat een goddelijke combinatie en creatie.
Heel veel dank voor het schrijven van dit kunstwerk. Ik ga beslist eens snuisteren in je vervolgboeken.
Het is een eer om je te mogen ontmoeten, zij het dan via het geschreven woord. Ik buig voor het pad dat je hebt afgelegd en juich om de diamant die het leven van jou gemaakt heeft. Het is mijn wens dat dit boek door velen mag worden gelezen, erop vertrouwend en wetend dat elkeen er geschenken in zal vinden. Bij deze een warm woordje van dank aan jouw adres: bedankt om de wereld een stukje mooier te maken, gewoon door wie jij bent.
Een prachtige verdere schattentocht gewenst,
Kristien


hoi Jan.

het is ongelooflijk dat ik na 12 jaar mediteren een stuk van mezelf ben gaan zien wat zo bedekt was. Ik voelde het al een hele tijd dat er iets niet klopte. Na de laaste ronde met een vrouw ben ik een week gaan zitten en heb ik gevraagd van binnen,dit wil ik anders.Toen kwam ik op het boek, verslaafd aan liefde. Wat een opluchting en prachtige uiteen zetting van het ego. Jeetje,na een kater van een maand begon het licht aan te gaan.

Wat ik in al die jaren al ervaarde in en na meditatie begon een grond te krijgen. Ik merk wel dat de verslaving diep zit/zat. Maar ik weet ook zeker dat ik het anders wil.Wanneer ik nu contact heb met een vrouw zie ik alle oude gewoontes weer opkomen en ga er niet meer in mee.Ik durf het ook te benoemen naar de vrouw in kwestie. Wat een bevrijding.

Ik voel mezelf weer 25 jaar en ik ben net 51 jaar geworden.Het leven voelt weer als een avontuur. Ik ben weer blij om niets,wat ik ook was op die leeftijd. Muziek, mijn rondtje hardlopen,mijn humor,mijn plannen al weet ik nog niet eens wat, dat kan mij niets schelen meer. Er komt zoveel ruimte,waaaaauw ik huil nu ik dit schrijf.

Al die jaren in een samsara circel, wat een elende. Wat een behoeftigheid.

Het allermooiste wat ik nu meemaak is dat het soms nog steeds moeilijk is, maar dat is van mij. En dat maakt alles weer meer simpel.

Bedankt voor alle inspiratie en ik ga voor de liefde voor mezelf en alle mensen om mij heen.

Groet ,liefs abhay


 

 

Hoi Jan,

Graag wil ik je laten weten dat ik ontzettend veel profijt heb van de methode die je in je boeken beschrijft om negatieve gevoelens te accepteren. Bijna dagelijks gebeurt er wel iets wat negatieve gevoelens bij me oproept. Bijvoorbeeld twijfel of spijt over iets wat ik heb gezegd, een schuldgevoel, schaamte, irritatie of boosheid. Noem maar op. Steeds sneller bemerk ik het als ik hier al even mee rondloop. Op een rustig moment ga ik er dan even voor zitten en laat het gevoel helemaal tot me doordringen, terwijl ik in mijn hoofd zeg: geeft niks, ik mag dit voelen, ik ben niet mijn gevoel, kom maar op, laat het maar komen...

En zo vaak gebeurt het dat het negatieve gevoel binnen enkele minuten of zelfs binnen enkele seconden als sneeuw voor de zon verdwijnt. De eerste keer leek het wel een wonder! Precies zoals je in je boek beschreef. Het is zo fijn om op deze manier steeds weer van negatieve gevoelens bevrijd te worden, juist door ze helemaal toe te laten.

Ik vind het ook bijzonder om te merken hoe hardnekkig we vasthouden aan het verzet tegen die negatieve gevoelens (wat het juist in stand houdt!). Het heeft echt een tijd geduurd voordat ik sneller doorkreeg dat ik alweer een hele tijd met een rottig gevoel rondliep (oftewel met het verzet ertegen). Maar gelukkig begin ik er steeds meer plezier in te krijgen om deze gevoelens op te merken en om er even mee te gaan zitten.

Dank voor je wijsheid! Ik geniet van je boeken.

Groet, Rein


Hoi Jan,

Nu ik je toch aan het mailen ben wil ik je heel erg danken voor je boeken :)!! Jeetje wat had ik een haat/ liefde relatie met jou, althans met hetgeen je beschreef in je boek Verslaafd aan Liefde! Ik was het boek gaan lezen nadat het uit was gegaan met mijn vriend. Het was uiteraard uitgegaan omdat we elkaar compleet beknelde, of eerder we beknelde onszelf, en mijn vele verschillende ego’s speelden hierin de hoofdrol. Ik was mezelf helemaal kwijt, nog nooit heb ik me zo ellendig gevoeld omdat ik mijn hele autonomie kwijt was. En dit terwijl twee onafhankelijke mensen elkaar zo mooi vinden! Ongelofelijk hoe lang je in een beknelling kan zitten zonder jezelf daar verantwoordelijk voor te stellen!

Tijdens het lezen van je boek was ik dan ook constant aan het projecteren op Lodewijk, mijn ex vriend. Het boek staat dan ook bol van de aantekeningen en de ‘ja-maren’ haha. Het bizarre is dat ik er nu een glimlach van krijg op mijn gezicht, met name tijdens het lezen van Bevrijd door Liefde. Maar dit heeft wel een half jaar geduurd met heel veel verdriet, pijn, het niet willen toestaan van deze pijn, het niet begrijpen waarom ik mij nog steeds zo klote voelde terwijl ik toch wist dat dit beter was voor ons beiden, en waarom ik zo’n angst ervoer naar hem. Terwijl hij een waanzinnig mooie man is! Mijn adem zat nog steeds zo hoog in mijn keel, een half jaar lang nadat het uit was,  ik werd er gek van. Maar ik kon er maar niet bijkomen wat het dan was waarom ik al deze gevoelens en gedachtes niet los kon laten en ik mijzelf dus nog steeds zo bekneld voelde…ooooh wat een ellende!!

Toen ik vervolgens aan Bevrijd door Liefde begon en eindelijk iemand mij tijdens een gesprek wat (weer..) over Lodewijk ging en waarin ik hem weer als slachtoffer bestempelde (hij is degene die vroeger is gepest, hij heeft gescheiden ouders, hij heeft verlatingsangst, hij dit hij dat…ik daarentegen, kom uit een veilig nest, veel liefde, ik ben een sterk persoon, ik ben zijn redder……..), mij vriendelijk vroeg te kijken naar mijn rol in deze relatie ... en toen ik dat eenmaal inzag leek het alsof de hemel open ging! Wat een bevrijding! En het aller mooiste is nog dat je daardoor nog steeds met liefde aan iemand kan denken zonder daar hopeloos of ellendig van te worden.  Mijn dank is dus groot! Er moet wel nog een hoop geoefend worden, maar ja daar is het leven voor 🙂

Kirsten


Hallo Jan,

Ik ben nog steeds je boeken aan het lezen, momenteel bevrijd door liefde. Het is grappig. Ik was bij je lezing geweest en was van plan jou direct een email te sturen met een aantal vragen. Maar op de een of de andere manier lijkt het niet te hoeven. Het boek geeft al zoveel antwoorden. Ik heb nu geen relatie en wordt hier steeds tevredener mee. Maar het lijkt mij toch erg interessant om op den duur iemand te ontmoeten waar ik mijzelf mee kan testen en hij zichzelf. Ik zal zien of die persoon in de toekomst op mij wacht.

Ik besefte mij trouwens ook ineens dat ik hoopte, toen ik naar de lezing kwam, dat jij mij alle antwoorden zou geven op al mijn vragen. Eigenlijk een beetje toch weer dat kind dat naar haar vader verlangt. Tja... Maar ik wordt mij er steeds meer van bewust dat ik zelf de antwoorden heb. Dat geeft mij rust. Heel bijzonder en bevrijdend.

Het mediteren vind ik moeilijk. Ik heb een jong kind en die vraagt aandacht en de dagen gaan zo snel! Ik probeer het wel, maar dagelijks lukt nog niet. Maar ook dat moet ik niet forceren. Het zelf verantwoordelijk zijn voor mijn eigen gevoelens vind ik heel interessant. Soms doet iets zo'n pijn en hoe makkelijk is het om een ander de schuld te geven! Maar nu ik het aan leer kijken en leer voelen ebt het inderdaad weg om daarna dat ruime gevoel te ervaren.

Ik ben echt dagelijks bezig en leer zoveel! Zo leuk! Bedankt voor al je inspiratie.

Suzanne


Beste Jan,

Een tijd geleden adviseerde een collega mij jouw boek Verslaafd aan Liefde. Jouw boodschap kwam direct binnen omdat hij zo logisch (en mooi 🙂 in elkaar steekt eigenlijk. Gelijk heb ik enkele adviezen in de praktijk gebracht wat mijn leven direct een stuk aangenamer maakte. Toen ik zag dat je een nieuw boek had geschreven, heb ik hem gelijk besteld. Ook omdat ik net uit een “toegedekte” relatie kwam waar de sprankelende liefde helemaal was uitgelekt en waarin ik concessies gedaan had op essentiële dingen van mij als persoon. Bevrijd door liefde is een mooie aanvulling op Verslaafd aan liefde!! Juist de dingen die voor veel mensen toch “eng” lijken als het een spirituele (niet-)relatie betreft, worden zeer adequaat (en met goede voorbeelden) geadresseerd. Dat maakt het boek zeker heel praktisch voor mensen met een wens (weer) ultieme liefde te ervaren :-). Sprankelende liefde tussen twee eigen mensen! Op het moment pluk ik al enorm de vruchten van jouw adviezen in Bevrijd door liefde in mijn contact met een nieuwe man. Dat voelt zo goed. Dank je wel voor je boeken en weet dat ik ze, bij elke gelegenheid die ik heb, aanbeveel aan mensen :-).

De schrijfstijl van Bevrijd door liefde vond ik ook erg sterk (en aanzienlijk verbeterd t.o.v. Verslaafd aan liefde). Verder wens ik je alle geluk in het leven – ook met je geliefde maar daar maak ik me weinig zorgen over :-).

Hartelijke groeten,

Maartje