Reacties op boek "Vrij van gedachten"

Beste meneer Geurtz,
Van mijn zoon, die ook dagelijks met het boeddhisme bezig is kreeg ik uw boek ‘Vrij van gedachten’.
“Dat is echt iets voor jou” zei hij erbij.
Dat klopte. Ik heb het boek met heel veel blijdschap gelezen. Ik kreeg zoveel nieuwe inzichten en voelde me er heel fijn door. Ik zit gelukkig in een opwaartse spiraal na een depressie, dus ik kon het goed gebruiken.
Ik ga zo “Wijzen naar de maan bestellen”, dus hopelijk heb ik die morgen in huis.
U heeft zo’n mooie en toegankelijke wijze van schrijven. Ook waande ik me soms op de weide waarop u de kamper had staan. Ik voelde bijna de warmte van de zon en genoot mee met de mooie momenten in de natuur. Soms met een glimlach door de grappige dingen die u er ook meemaakte.
Dank u voor uw prachtige boeken en vriendelijke groet,

Ria


Beste Jan,
Via deze mail wil ik je graag bedanken voor je boek Vrij van gedachten. Ik wist al een tijdje van je bestaan, maar ik had tot nu toe niet zoveel met jouw (in mijn ogen) nuchtere en kale benadering van het spirituele. Twee weken geleden bestelde ik toch ineens je boek, omdat ik merkte dat ik een slaaf van mijn eigen denkende hoofd was geworden en ik voelde (hoopte) dat ik daar zelf een keuze in kon maken. Je boek heb ik echt verslonden en al lezend vielen er duizend kwartjes. In combinatie met een half uurtje eerder opstaan om te mediteren en te lezen kom ik stap voor stap los van allerlei dingen waarvan ik dacht dat ik ze nodig had (koffie, suiker, wakker liggen en piekeren, afleiding). Er is zoveel moois in dat gewaarzijn van jou 😉 Ik moest vanmorgen zelfs hartelijk lachen toen ik mezelf (mijn ego) in een yogahouding druk zag met allerlei dingen die ik blijkbaar koppel aan het doen van yoga (absoluut heilig voor mij, tot dat moment). Zo knap hoe je mij als lezer mee op reis hebt genomen en hoe je door de afwisseling van het verslag van je retraites en wijze teksten/poëzie zoveel teweeg kunt brengen.
Ontzettend dankbare groet,
Margriet


Beste Jan,
Net je boek 'Vrij van gedachten' uitgelezen en ik ben diep geraakt...
Je speelse en heldere beschrijving over Gewaar zijn inspireert en ontroerd me. Ik had regelmatig gevoelens/gedachten van herkenning en verlangen naar meer. Je beschrijving van de bijzondere momenten met Rinpoche deden me veel.
Mijn Dank!
Ik ga me inschrijven voor de jaartraining.
Groet,
Fred


Hallo Jan,

Heb net t boek vrij van gedachten gelezen. Was in "verslaafd aan denken" begonnen maar heb t toen ik nog in t 1e deel las weggelegd, kwam er lastig doorheen. Ga nu t 2e gedeelte lezen van verslaafd aan denken. Heb net ook nog bevrijd door liefde besteld waar ik ook benieuwd naar ben.
Wat ik zeker prettig vond in jouw laatste boek dat t lekker leest. Korte hoofdstukken en mooie heledere inzichten. Wat heb jij een boeiend avontuur beleefd. Heb weer meer inzicht gekregen na t lezen van dit boek.
Dank voor dit fijne boek.
Met vriendelijke groet,
Johan

 

Lieve Jan,

Met heel veel plezier, enthousiasme en ontroering heb ik je nieuwe boek ook al weer gelezen!! (naast verslaafd aan liefde, bevrijd door liefde, verslaafd aan denken, alles 2x…) Ook je radio interview  in december beluisterd...

Ik kan je niet zeggen hóe blij ik met je ben en de inzichten die ik door jou onderricht krijg!!!

Je kan bovendien niet alleen uitmuntend verwoorden en onderrichten wat het eeuwenoude Dzogchen Tibetaans Boeddhisme inhoud, je taal en schrijfkwaliteit leest als een trein en klinkt mij ook als muziek in de oren! heerlijk!

Ik heb het gevoel helemaal thuis te komen in deze manier van spiritueel onderricht….

vooral ook de praktische kant ervan herken ik en doe ik met veel plezier

de ene week lukt het me beter dan de andere (…)

De kern blijft: beoefenen en doen doen doen

iets wat ik zelf ook overdraag in mijn werk; het ‘fysiek' maken van je inzichten

Maar nu met nog veel meer onderbouwing als ooit te voren

Ik wordt er erg gelukkig van en heb het gevoel te groeien in mijn persoonlijk en professionele leven (stem/zang/drama docent )

Liefs Tilde


 

 

Dag Jan,

ik vind je boek prachtig, en ik wil je bedanken dat je het zó geschreven hebt: zo persoonlijk, waardoor het voor mij in ieder geval de essentie van de meditatie en van gewaarzijn veel helderder voelbaar en (her-)kenbaar maakt..... En daardoorheen dan steeds die helderheid van jou om ook het diepe gedachtengoed en de oefeningen zo goed te verwoorden. Dankjewel!

Ik hoop dat het boek veel mensen mag raken en mag helpen dieper daarbij te komen.

Lieve groet,

Marion