Reacties Weekendcursussen:

Er zijn twee weekendcursussen: 1 over liefde en relaties op het spirituele pad en 2 over Dzogchen, de natuurlijke staat van zijn. Ze worden afwisselend gegeven. Info via deze link.


Beste Jan,

Dank voor t fijne weekend. Ondanks mijn in toenemende mate verkouden/ziek worden heb ik er veel aan gehad. Misschien ook wel dankzij, meteen kunnen oefenen met laten zijn wat er is.
Ik wilde je ook nog bedanken voor je heldere boeken. Het afgelopen jaar heb ik een pittige relatiecrisis gehad. Na meer dan 30 jaar samen ook niet zo gek, ik denk ook wel nodig, maar niet makkelijk.  Sinds een maand zijn we, na 20 jaar samenwonen, gaan latten. Met kinderen nu ook de deur uit, voor mij ineens een erg leeg nest. Maar voelt tegelijkertijd ook goed. Weer meer terug bij mezelf.
Enfin, om t kort te houden, toen ik helemaal knel zat, kwamen jouw boeken op mijn pad. Ik heb ze verslonden omdat ze mijn worsteling helemaal verwoorden, maar ook woorden gaf aan hoe ik t ook zou willen (spirituele relatie). Met nuchterheid en humor geschreven, concreet toepasbaar.
In de praktijk gaat dit toepassen natuurlijk  met veel ups en downs, maar geven je boeken en de oefeningen me iedere keer weer rust en houvast. Iets wat ik niet vond in gesprekken met vrienden die, goed bedoelend, meer op t traditionele spoor zaten en eerder alles wat ik voelde vanuit mijn gekwetste ego versterkten.
Mijn partner leest je boeken ook, was mee dit weekend. Gekscherend noemen we je al maanden onze relatietherapeut :). Nog steeds zijn we samen zoekend naar hoe verder, blijft er werk aan de winkel, maar op een rustigere manier.
Dank. En wie weet tot een volgende cursus, retraite.
Met vriendelijke groet, Ardy


Heel fijn, wederom dank Jan!!!!
Ik voel me gevoed, voldaan en dankbaar. Je cursus heeft mij veel praktische inspiratie, liefdevolle acceptatie, en humorvolle reflectie gegeven. Naast ook de prachtige locatie en liefdevolle verdieping van Joop en Monique. Echt een cadeautje!
Lieve groet en tot ziens,
Bernadette


Beste Jan,

Ik wil je van harte bedanken voor dit afgelopen weekend. We hebben elkaar niet persoonlijk gesproken (ik kan nooit zo de woorden vinden), maar ik wil zeggen dat ik van het begin tot het eind heb genoten van jouw uitgebreide, heldere, duidelijke en inspirerende woorden.

Bij mij bleef het eigenlijk altijd bij heel veel lezen en luisteren (en dan tijdens het lezen en luisteren had ik 'het door', maar zodra het boek weg was nam mijn dagelijkse ding het weer over) en nu door me drie dagen onder te dompelen en zoveel handvatten te hebben gekregen, voel ik me echt geïnspireerd en duidelijk verder op het pad, met meer inzichten en helderheid. Ontzettend bedankt daarvoor!

Het blijft evengoed moeilijk uit te leggen thuis (en aan anderen; " waar gaat het dan over?"), dus hopelijk komen mijn man en ik nog eens samen 🙂 Ik ga lekker door met oefenen, alles is goed zoals het is 😉

Tot ziens en hartelijke groetjes,

Suzette


Beste Jan,
Wat een mooi weekend  wat een inzichten en inspiratie. Zo bijzonder om te zien hoe we toch allemaal lijden onder onze gedachten en dat we dat allemaal doen of  beter  gezegd hopelijk nu deden. Zo super  dat ik nu heb geleerd dat het ook anders kan. En beter kado had ik mezelf nog niet eerder kado gedaan ! Ik zit helemaal in de flow en hoop dit vast te houden.
Dat komt ook door de  bijzondere groep de diversiteit de openheid en kwetsbaarheid het samen zijn met zo veel mensen . Zo mooi hoe iedereen gemotiveerd is om uit liefde te denken en doen.
Ik wil je heel  graag bedanken en ook de groep  deelnemers en Joop  & Momo  voor de faciliteiten.
Graag tot ziens  op de prachtige locatie ik kom zeker terug .
Het ga je goed  en wens je een mooie zomer

Warme groet Marlène


Hallo Jan,

Graag wil ik je nog even bedanken voor de super leuke en interessante cursus van afgelopen weekend. Ik heb er erg van genoten. Zowel qua inhoud als om weer even in een groep gelijkgestemden live te kunnen verkeren. Dat was 2 jaar geleden voor mij dus ook heel erg fijn om dat weer live mee te maken.

Ik ben erg blij met de voor mij nieuwe manier van Dzogchen mediteren en ga daar met veel plezier mee aan de slag vanaf vandaag. Ik vond al je inzichten en kennis over het mediteren heel interessant en kan die goed combineren met de teachings van Eckhart Tolle die ik ook graag volg. Het aanwezig zijn in het nu wordt nu wat praktischer uitvoerbaar voor mij. Verder was de oefening op zaterdag waarbij we onze negatieve grond overtuiging in de groep mochten delen heel waardevol. Ik had deze oefening al eens eerder gedaan voor de spiegel, naar aanleiding van een oefening in een van je boeken, maar deze voor een grote groep mensen uitspreken is toch heel anders. Alsof er een last van je afvalt. Heel eng maar uiteindelijk heel waardevol voor mij.

Dank voor je kennis, wijsheid, en aanwezigheid en misschien tot een volgende keer,

Liefs Marjolein


Jan !

Dank voor je wijsheid en je kundige manier van duiden, dank ook voor je tip over meta cognitieve therapie, maar bovenal dank voor je alles overstijgende anti guru hippie houding, zelden iemand meegemaakt die zo in staat is de valkuilen van zijn eigen ego te vermijden met zoveel humor ,  ik heb sinds het weekend al diverse malen de kamer en mijn werkplaats doorgedanst in het bijzijn van mijn kinderen en mijn collegas, de schaamte voorbij, dank dank dank !

Hopelijk tot ziens, warme groet Jelle


 

Hallo beste Jan,

allereerst wil ik je bedanken voor de fijne en goede workshop. Echt van genoten.! Van jouw presentatie en ook de vele mooie ontmoetingen met anderen. Het is veel luisteren, maar je vertelt helder en lichtvoetig , met humor en daarmee goed tot je te nemen. Heerlijk is dat. Ook omdat je als spreker over je eigen leven durft te vertellen en je daarmee kwetsbaar opstelt vind ik heel mooi. Ik vond ook vooral het doen v.d. oefeningen, ja ook soms erg ongemakkelijk, maar daarom heel erg goed. Daar gebeurt het dan!!!
Top vond ik ook even de muziek in de pauze, even heel andere leuke energie. Het visuele had ik gemist, maar dat heb je ons ook in de notities toegestuurd.
Dank voor deze mooie ervaring.

André


Hoi Jan,

Heel veel dank voor deze Cursus

Het was leuk leerzaam inspirerend .

Dat ik zoveel  lieve mensen heb mogen meemaken.

Maar wat jij in mij wakker gemaakt hebt bij mij ,daarvoor dankjewel.

Beter nog  dat ik ook zoveel geluk heb mogen ervaren.

Of dat ik zoveel gelachen heb.

Of dat ik het niet meer weet.

Maar vandaag intens heel blij en tevreden ben.

Liefs Evert


Beste Jan,

Ik vond de cursus  waardevoller dan 2 jaar psycho-therapie: het heeft me echt geholpen bij diepere lagen te komen. Super en hartverwarmend om in een groep gelijkgestemden te doen.
Hartelijke groet,
Marian


Hallo Jan,
Wat een weekend! Er is bij mij nu een serieus verwerkingsproces gaande (echt letterlijk informatie verwerken) in m’n hoofd van alles wat ik heb ervaren, waargenomen en gevoeld. Mijn alsmaar verklarend willend hebbende denkhoofd is nu even druk met Tetris. Ik kan het gewoon niet laten, het is zo lekker als het allemaal precies past 🙂
Ik wil je een groot dankjewel maken voor alles wat ik heb mee mogen maken dit weekend. Van de psychologische inzichten en de meditatietechnieken tot nieuwe gevoelswaarnemingen. Ik zag best op tegen dit weekend, vooral omdat ik erg moeite heb om me te verhouden in een groep mensen. Niet dat het nu allemaal op rolletjes liep bij me, maar door alle oefeningen kon ik heel goed observeren hoe ik me gedraag binnen zo’n club mensen. Echt enorm leerzaam en ik kon er voor het eerst op een vertederende manier naar kijken, in plaats van mezelf daarin stom te vinden. Halleluja, dat is fijn zeg, haha! Ik had niet verwacht dat het weekend zo veelzijdig zou zijn, dat heeft me echt verrast. Ik kom graag in de toekomst mee naar Winterberg, wanneer dit weer mogelijk is.
Vriendelijke groetjes,
Lenneke


Hi Jan,
Ik wil je via deze weg nogmaals bedanken voor het inspirerende weekend. Heb ongelofelijk genoten van alle lessen en ervaringen. Voor mij kwam deze cursus op het juiste moment. Ik mediteer nu zo’n 8 jaar en sinds een paar maanden beoefen ik de Dzogchen methode. Als ik nu terugkijk op hoe ik altijd mediteerde, was het een soort van losse flodder meditatie. Prima voor toen, maar nu ik de Dzogchen methode beoefen en er steeds meer over leer voelt het eindelijk als een spirituele ontwikkeling.
Via je online audio meditaties ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met de Dzogchen methode. Veel dank dus ook aan die online meditaties die je op je website hebt staan. Ik raakte op deze manier geïnteresseerd in de filosofie en daarom ook de aanmelding voor de Dzogchen cursus. Ik ben zó blij dat ik deze leer via jou heb mogen ontdekken en er verder over heb mogen leren. Daarnaast vond ik je bevlogenheid en humor in het lesgeven heel aanstekelijk. Dank ook voor de warme knuffel aan het einde. Ik denk met een grote glimlach terug aan het weekend. Ik ga verder met verdiepen en beoefenen en wie weet tot ziens. Liefde!
Groetjes,
Graciela