Vijfdaagse Dzogchenretraite in Winterberg

bamboe tak

LET OP: Omdat ik vanaf deze zomer een jaar vrijaf neem, zijn er voorlopig geen retraites meer. Als je mijn nieuwsbrief volgt, krijg je tijdig bericht als ik weer retraites ga geven.

Ik geef weer vijfdaagse retraites op een prachtige locatie in de heuvels nabij Winterberg (Duitsland). Als je behoefte hebt aan rust en ontspanning, stilte en spiritueel onderricht, meditatie en wandelen in de natuur, en contact met anderen op het spirituele pad, dan is zo'n vijfdaagse retraite misschien iets voor je.

Er wordt voor deze retraite geen aanvangsniveau verlangd. Het niveau van de cursus komt overeen met dat van mijn boeken en mijn video's. Als je volledig profijt wilt halen uit de retraite cursus, is het aan te bevelen om na de retraite een dagelijkse meditatie-beoefening te beginnen van minimaal 15 minuten. Na afloop van de retraite ontvang je de notities van de presentaties tijdens de retraite via de mail thuis. Er wordt verder geen cursusmateriaal verstrekt of vereist.

Wanneer:

De eerstvolgende retraites zijn op:

Woensdag 4 t/m zondag 8 oktober 2023 (Reeds geweest)

Woensdag 13 t/m zondag 17 december 2023 (Reeds geweest)

Woensdag 13 t/m zondag 17 maart 2024 (Volgeboekt)

Woensdag 29 mei t/m zondag 2 juni 2024 (Volgeboekt)

 

Als een retraite volgeboekt is, kun je een mailtje sturen naar info@jangeurtz.nl als je op een wachtlijst wilt.

Kosten en aanmelding:

Deelname aan deze retraite kost 635,- euro. Dit is inclusief 240,- euro voor alle maaltijden en verblijfskosten. Alle deelnemers verblijven in een 1-persoons kamer met eigen wc en douche. Er zijn geen 2-persoonskamers.

 

Inschrijfgeld (te betalen bij inschrijving)

€ 100,-

Cursusgeld + verblijfskosten (te betalen uiterlijk 14 dagen voor aanvang retraite)*

€ 535,-

Totaal

€ 635,-

*Alle retraites in 2023 zijn nog de oude prijs van 595,- euro
Vanaf 1 januari  2024 heeft centrum Savita de verblijfskosten verhoogd naar 240,- euro.
De hele retraite kost dan 635,- euro inclusief verblijf.

Klik hier voor meer info over locatie en route.

Inbegrepen: 8 dagdelen onderricht en meditatie, samenvatting van de hoofdpunten na afloop (per mail), individuele support na afloop (per mail).
Eveneens inbegrepen: overnachting, alle maaltijden (vegetarisch), koffie en thee.
Niet inbegrepen: overige drankjes en versnaperingen, en je reiskosten.
Als je geen of weinig inkomsten hebt, kun je een korting vragen.

Voor wie:

Savita-2

Deze retraites zijn bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de Dzogchen-benadering van  spiritualiteit en behoefte heeft aan enkele dagen van meditatie, spiritueel onderricht, stilte, wandelen in de natuur en -voor zover gewenst- gezelligheid en contact met andere beoefenaars.

Professionele hulpverleners kunnen tijdens deze retraites hun inzicht vergroten in de werking van de menselijke geest en de verschillende niveaus van spirituele ontwikkeling. Ze kunnen tevens hun communicatieve vaardigheden vergroten: leren luisteren op een meditatieve manier en vanuit een natuurlijke helderheid en vriendelijkheid leren omgaan met hun cliënten.

Dzogchen als methode tot het realiseren van je natuurlijke staat heeft eigenlijk alleen effect als je er elke dag mee bezig bent. Als je als beginner aan deze retraite wil meedoen is het belangrijk dat je ook na de retraite er dagelijks tijd (en vooral aandacht) aan blijft besteden. Ervaren beoefenaars hebben daar minder moeite mee, maar zij zitten vaak vast aan ingesleten meditatiepatronen. In deze retraite kun je leren die te overstijgen. Als je twijfelt of deze retraite geschikt voor je is, stuur me een mailtje.

Waar:

In Spiritueel centrum Savita te Winterberg (Duitsland). Op ruim drie uur rijden van Utrecht bevindt zich dit bijzondere centrum, gevestigd in een voormalig sanatorium in het mooie, beboste en bergachtige Sauerland. Het ligt aan de rand van het dorpje Niedersfeld, op ongeveer 8 km vanaf Winterberg, een plek die bij Nederlanders zeer bekend is als ski-oord. Het is een ideaal gebied om eindeloze natuurwandelingen te maken. Het terrein is rustig gelegen, grotendeels omringd door bossen. Het ligt op een kruispunt van wandel- en fietswegen. En het is er stil en de lucht is zuiver (Niedersfeld is een officieel luchtkuuroord.) Het terrein zelf is een park-bos gebied van 2,5 ha groot.
Het centrum zorgt voor drie gezonde vegetarische maaltijden per dag, en je overnacht in een éénpersoons kamer. Er zijn slechts enkele 2-persoonskamers dus als je liever samen met iemand op één kamer verblijft, kun je dat bij je aanmelding kenbaar maken. De prijs per persoon blijft dan overigens hetzelfde. Elke kamer heeft zijn eigen douche en toilet. De meeste kamers hebben een eigen balkon en vrij uitzicht over de heuvels. Als je geen eigen vervoer hebt, kun je ook proberen samen te reizen met andere deelnemers door een mededeling te plaatsen op het prikbord van mijn website. Voor meer info over het retraiteoord zie www.Savita.nl

Inhoud:

Dzogchenrratraite Jan Geurtz SAvita Duitslanfd

Programma:

Eerste dag:

 • vanaf 15u: Aankomst en in gebruik nemen van je kamer
 • 17.30-18.30: Diner
 • 19.00-21.00: Overzicht van het programma, huishoudelijke mededelingen, onderricht en meditatie.

Tweede, derde en vierde dag:

 • 08.00-09.00: Ontbijt
 • 10.00-12.45: Onderricht en meditatie
 • 13.00-14.00: Lunch
 • 14.00-17.30: Vrije tijd
 • 17.30-18.30: Diner
 • 19.00-21.00: Onderricht en meditatie

Laatste dag:

 • 08.00-09.00: Ontbijt
 • 10.00-12.45: Onderricht, meditatie en afsluiting van de retraite
 • 13.00-14.00: Lunch
 • 14.00-15.00: Opruimen van je kamer en vertrek

Andere cursussen, retraites & workshops

Studiedagen voor hulpverleners, coaches en therapeuten

Weekendcursussen

Weekendcursus op de Veluwe Aanmelden Lees reacties Geef reactie En dit zijn de data van de weekendcursussen in ...

Zomercursus

Zomercursus Frankrijk Aanmelden Lees reacties Lees reacties De zomercursussen in Chateau Valogne (Frankrijk) gaan weer door! De eerste ...
Jaarcursussen Jan Geurtz

Jaarcursus meditatie en spiritualiteit

Online jaarcursus meditatie en spiritualiteit Aanmelden Geef reactie Voor info over de live jaarcursussen op de Veluwe klik ...
Studiedagen voor hulpverleners, coaches en therapeuten

Studiedagen hulpverleners therapeuten

Twee studie- en oefendagen Over spiritualiteit voor therapeuten, coaches en andere hulpverleners Wil je op de hoogte blijven ...
Jaarcursussen Jan Geurtz

Live Vervolg Jaarcursus Veluwe

Live jaarcursussen op de Veluwe Aanmelden Geef reactie Lees reacties Er is een eerste jaar en een tweede ...