Verslaafd aan liefde luisterboek

Andere luisterboeken


Luisterboek jan geurtz met stoomcursus meditatie €  9,00  incl.Over dit luisterboek

Tijdens de zomer van 2017 heb ik “Verslaafd aan liefde” ingesproken als luisterboek. Ik had al zoveel mailtjes ontvangen met dat verzoek, dus eindelijk een goeie microfoon aangeschaft en de juiste opname-software en begonnen met bijna elke dag een hoofdstukje in te spreken. Ik heb daarbij geen perfectie nagestreefd, dus je zult hier en daar een hoestje of een versprekinkje horen tijdens het inspreken. En op sommige plaatsen heb ik er nog wat bij verteld. Dat is het voordeel als je je eigen boek inspreekt: sommige dingen zou ik nu iets anders uitleggen en dat heb ik er dus gewoon bij verteld. En hier en daar een woord of zin weggelaten die ik achteraf minder helder vind. Maar voor 99% is het de volledige tekst van het boek "Verslaafd aan liefde". Het luisterboek kost 9,- euro incl btw.

Ik heb de twee appendices achterin het boek wel flink ingekort omdat ik ze deels nogal theoretisch vind: geschikter om te lezen dan te beluisteren. In plaats daarvan heb ik een geheel nieuwe “Stoomcursus Dzogchen-meditatie” ingesproken bestaande uit drie lessen.

Hieronder kun je een voorproefje beluisteren van het luisterboek, het eerste deel van hoofdstuk 23:

Hoofdstuk 23 preview

Inclusief een stoomcursus Dzogchen-meditatie

Dzogchen is de non-dualistische traditie binnen het Tibetaans Boeddhisme en gaat over het direct herkennen van onze natuurlijke staat van Zijn.

De eerste les van deze stoomcursus gaat over de essentie van meditatie: het waarnemen van je eigen geest en hoe je dat doet.

Les 2 gaat over het waarnemen van de waarnemer zelf: wie neemt je gedachten en gevoelens waar als je er bewust naar kijkt?

En les 3 gaat over het kijken naar pijnlijke emoties op een manier die de identificatie ermee vermindert en daarmee ook de beknelling ervan. Elke les duurt 13 á 14 minuten.

 

 

Hieronder vertel ik over het maken van dit luisterboek, deel 1 de tekst

 

 

 

Luisterboek met muzikale omlijsting

Ik heb het inspreken van dit luisterboek gecombineerd met een andere liefhebberij van me, namelijk muziek maken. Ik heb heel mijn leven al muziek gemaakt op een amateuristisch niveau, eerst in diverse bands en later gewoon thuis voor mijn eigen plezier.

Daarnaast ben ik een liefhebber van filmmuziek, omdat het zo’n sterke, soms zelfs dramatische sfeer kan opwekken.

Die twee komen nu samen in dit luisterboek: ik begin elk hoofdstuk met een minuutje sfeervolle, soms melancholische of zelfs dramatische klanken als inleiding op de tekst. En op het eind van elk hoofdstuk is er ook een zelfde muzikale afsluiting.

Voor de opnames heb ik gebruik gemaakt van de volgende instrumenten:
1. Yamaha piano met Roland BK-7m soundmodule
2. Roli Seaboard
3. EWI 5000 elektronisch blaasinstrument van Akai
4. Handpan Kurd 9 van Ayasa

 

In de audio-inleiding hieronder kun je de verschillende instrumenten beluisteren. Alle opnames zijn gemaakt in Cubase Elements 9. Ook bij het maken van deze opnames heb ik geen perfectie nagestreefd, je zult hier en daar foutjes kunnen horen. Het zijn ook eigenlijk geen echte composities maar eerder improvisaties, puur voor de sfeer en de lol. Ze plaatsen rondom het hele boek een soort humoristische relativering: al onze liefdesdrama’s zijn eigenlijk episodes in een film waarin ons ego de hoofdrol speelt. Ik wens je veel luisterplezier.

Hieronder vertel ik over het maken van dit luisterboek, deel 2 de muziek

Bestellen en downloaden

Het luisterboek plus de stoomcursus Meditatie bevat ruim 10 uur gesproken tekst en muzikale omlijsting, en kost 9,00 euro (incl BTW).

Als je het luisterboek wilt downloaden, klik dan op de bestelknop. Je komt dan eerst in een scherm waarin je je naam en mailadres kunt invullen, waarna je via iDEAL kunt betalen.

Daarna krijg je een link via de mail waarna je het downloaden kunt starten. Het bestand is ongeveer 250 MB groot, en het downloaden kan dus enkele minuten duren afhankelijk van de snelheid van je computer.

Je ontvangt na betaling per mail de download link en de factuur en een korte gebruiksaanwijzing over het installeren van het luisterboek. Je moet die link wel meteen na ontvangst van de mail aanklikken want hij is maar een beperkte tijd geldig.

 

Zie ook reeds verschenen boeken