Handleiding gebruik Zoom op je computer

Na het klikken op de Zoom-inloglink in je mail kunnen er nog enkele vragen gesteld worden door Zoom: je kunt de Zoom-app downloaden of in de webbrouwser volgen. Klik daarna op deelnemen (join with video, join with computer audio), klik op deze opties en je komt in de meeting.

Rechts bovenaan het scherm heb je een keuze-optie onder “weergeven” tussen Luidspreker ” (de spreker groot op het scherm) en Gallerij  (alle aanwezigen in een galerij op het scherm)

Links onderaan het scherm heb je twee opties: Dempen/dempen opheffen (dit zet je microfoon uit en aan) en Stop Video/ Video starten (hiermee zet je je webcam uit en aan).

Rechts naast Stop/start video zie je dit tekentje staan: ^. Als je hierop klikt kun je kiezen voor “video-instellingen”. Je komt in een vervolgmenu. De meeste opties kun je beter afblijven, maar onderaan kun je kiezen tussen 25 of 49 deelnemers op één scherm. Kijk wat het beste werkt op jouw computer.

Onderaan het scherm is een menu (je moet soms eerst met je muis naar onderen om het te zien)

Van belang zijn alleen deze twee opties:

Chat: als je hierop klikt kun je een boodschapje intypen en verzenden. Je kunt nog kiezen voor een boodschap aan mij alleen of aan iedereen. Maak zo weinig mogelijk gebruik van deze functie, het is de digitale vorm van door een les heenpraten.

Hand opsteken 

Als je een vraag wilt stellen klik je op deze functie. Er verschijnt dan een handje in jouw beeldschermpje, en je komt op mijn beeldscherm links bovenaan te staan. Pas als je je vraag gesteld hebt en mijn antwoord erop klaar is, kun je je hand weer omlaag doen via de drie puntjes … rechtsboven in jouw eigen beeldschermpje.

Handleiding voor Zoom op je telefoon

Als je op je telefoon de link aanklikt, wordt gevraagd om de Zoom-app te downloaden. Doe dat eerst. Daarna start zoom en kom je vanzelf in de meeting

Je kunt nu swipen en zo andere deelnemers zien.

Als je op het scherm tikt, zie je onderaan een menu verschijnen met van links naar rechts deze opties:

  1. Join audio: klik hierop om de geluidsverbinding te openen. Daarna verschijnt op deze plaats

Unmute: Bij aanvang van de meeting staat je microfoon uit. Als je op deze optie klikt, zet je je microfoon aan. De Host van de meting kan je microfoon weer uit- of aanzetten

  1. Stop of start video: hiermee kun je je camera aan en uitzetten. Als je niet wil dat anderen jou zien, zet je je camera uit
  2. Share: deze optie is uitgezet.
  3. Participants: als je hier op klikt kom je in een vervolgscherm met een lijst van alle deelnemers. Je kunt linksonder een chat starten: een berichtje dat je intypt wordt door iedereen gelezen. Maak zo weinig mogelijk gebruik hiervan: chatten is de digitale equivalent van door de les heen babbelen.
  4. More: als je hier op klikt, heb je een vervolgscherm:
  5. Disconnect audio. verbreekt de audio-verbinding
  6. Raise hand: als je hierop klikt, verschijnt er een handje in beeld. De host ziet dat handje ook, het betekent dat je iets wil zeggen. De host kan je nu uitnodigen om iets te zeggen.
  7. Hide my video in gallery view: je beeld wordt niet getoont in Gallery-view
  8. Hide Non-video participants: de mensen die hun camera uit hebben staan worden dan niet meer getoont in de Gallery view
  9. Hide/show name when participants join. Ik weet nog niet wat je hiermee kan.